Koncert sefardske glasbe Duo Alma, Sivan Goldman in Ronen Nissan (Izrael)

Sivan Goldman je izraelska sopranistka, ki redno nastopa doma in po svetu, Ronen Nissan pa je kitarist, dirigent in aranžer z Dunaja. Ko sta oba sodelovala pri istem opernem projektu, sta odkrila, da ju druži ljubezen ne samo do judovske in izraelske glasbe, ampak še posebej do sefardske glasbe oziroma tradicionalne španske judovske glasbe. Tako sta se podala na novo vznemirljivo glasbeno potovanje in raziskovanje te presunljivo lepe Ladino glasbe, ne v orkestrski zasedbi, ampak čudovitem intimnem dialogu glasu in kitare.

Sivan Goldman, sopran

V Izraelu rojena sopranistka Sivan Goldman redno nastopa v raznovrstnih opernih vlogah ter izvaja različne repertoarje svete glasbe in glasbe našega časa. Nastopala je z vsemi najpomembnejšimi izraelskimi orkestri, med drugim tudi z Izraelskim filharmoničnim orkestrom. Med njenimi mednarodnimi uspehi so tudi nastopi v opernih hišah v Cagliariju (Italija) in Oberammergauu (Nemčija) ter solo recitali na Madžarskem in v Sloveniji. Sivan Goldmanje diplomirala z odliko na glasbeni akademiji v Tel - Avivu, med njenimi dosežki pa so tudi štipendije AICF, IVAI in Ronen foundations.

Ronen Nissan, kitara

Dirigent, aranžer in kitarist Ronen Nissan, doma na Dunaju, je bil do prekratkim glasbeni vodja zbora in komornega orkestra St Stephan choir and chamber orchestra v Tullnu (Avstrija). Različna gostovanja so ga popeljala v Nemčijo, Italijo, Liechtenstein, na Poljsko, v Bolgarijo, Izrael, Turčijo, Argentino, na Kitajsko in tudi po Avstriji. Njegove aranžmaje so igrali orkestri kot sta Radijski simfonični orkester na Dunaju (RSO Wien) ali Kölnski simfonični orkester (WDR Sinfonieorchester Köln). Ronen Nissan je tudi glasbeni vodja in kitarist skupine Vienna Tango Quintet, ki izvaja tango v jidišu.