Nadaljujemo s festivalom Mini poletje – vikend z dvema lutkovnima predstavama

Na Dan križevniškega soseda, 22. junija, smo otvorili festival Mini poletje z ulično predstavo Andreja Tomšeta Krogla. Ta vikend pa nadaljujemo s festivalom, ki bo vse poletne sobote in nedelje zabaval otroke in odrasle, ki imajo radi lutke.

V soboto, 1. julija 2017, bo na sporedu čudovita lutkovna uprizoritev znane pravljice Svetlane Makarovič Pekarna Mišmaš. Najbolj dobrosrčen pek daleč naokoli vas pričakuje v Mini teatru ob 11. uri.

»Vrhunska uprizoritev, tudi glasbeno in po zaslugi animacijsko-igralske izvedbe, pristno oživljajoče osebnostno skrajno različne lutkovne like. Z razkrivanjem napak in pomanjkljivosti družb pa tudi družbeno pereča. V zgodbi spletkarjenje, ki prežene peka Mišmaša, v resničnosti pa tiste, ki odstopajo od povprečja, večina ali pa vplivna manjšina (tudi politična!) žal vse prevečkrat izžene, izloči.« Uroš Smasek, Večer

V nedeljo, 2. julija 2017, ob 18. uri pa bo Zemljo obiskala Zvezdica Zaspanka, lutkovna predstava v režiji Roberta Waltla po kultni in nepozabni Ježkovi pravljici za otroke vseh starosti. Zaspankina nedolžna dobrota podaja univerzalno sporočilo, da lahko z ljubeznijo in s čisto mislijo premagamo zlo. Naj vas Zaspanka popelje v daljine neba in globine srca!

Prisrčno vabljeni, da nekaj poletnih dni preživite tudi z nami!