Poveselimo se vsi skupaj

Očka je velik in močan in zna vse, še celo čarati! Ampak, glej no, tak velik mož, pa se boji tujcev! Hčerki se zdi to čudno, zato razmišlja, kako naj svojemu pametnemu in pogumnemu očku prežene strah. Mogoče bo rojstni dan njene prijateljice, ki prihaja iz Tanzanije, odlična priložnost?

Zadnje mesece so v Sloveniji v ospredju pogovori o protestih proti nastanitvi azilantov, kar prav gotovo prodre tudi v svet naših otrok. So ti protesti posledica strahu pred begunci, je ta strah morda upravičen? Ali gre res samo za strah pred begunci? Strašimo s tem tudi otroke ali so za njih takšni strahovi tuji in problemi premostljivi?

Kaj vemo o življenju otrok v Siriji, Iraku, Afganistanu ….? Se starši in učitelji res bojijo otrok? Spoznajmo različne kulture, ne zavračajmo jih, saj to kaže samo na našo nevednost in ksenofobičnost. Učimo se drug od drugega in prav nič nas ne bo več motila različnost. In tukaj je srčika naše ideje za projekt po motivih dveh slikanic, ki govorita ravno o tem. Zgodbi slikanic Vsi tukaj, vsi skupaj in Kako se je pogumni očka nehal bati tujcev pokažeta, kako nas strah pred drugačnim hromi in kako nas spoznavanja in sprejemanje naših različnosti bogatita.

Po motivih slikanic Vsi tukaj, vsi skupaj (Anja Tuckerman in Tine Shulz) in Kako se je pogumni očka nehal bati tujcev (Rafik Schami in Ole Konnecke) v prevodu Tine Mahkota (Založba Zala, 2015)

Mirna Rustemović

Vsi tukaj, vsi skupaj

Prevajalka:
Barbara Pogačnik

Režiser:
Robert Waltl

Dramaturg:
Mirna Rustemović

Igrajo:
Maruša Majer, Vesna Vončina / Lea Menard, Tadej Pišek in Andrei Lenart

Svetovalec za animacijo lutk:
Brane Vižintin

Oblikovalca lutk in prostora:
Milica Grbić Komazec in Nikola Komazec

Skladateljica:
Zvezdana Novakovič

Avtorica pesmi:
Olja Savičević Ivančević

Oblikovalec luči:
Miha Horvat

Lektorica:
Mateja Dermelj

Vodja tehnike:
Tilen Vipotnik

Tehnično osebje:
Matej Primec in Katja Jazbec

Produkcija:
Mini teater

Premiera:
8. oktober 2017

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let