Vikend za staro in mlado

Pod snegom

Sobota, 24. 2. 2018, ob 18.00

Za dramatiko Saše Pavček so značilni motivi stigem, obremenjenost s tujci, prešuštva, odsotnost enega od staršev. Ti motivi kažejo na pomembno vlogo družine v njenih dramah, moški liki imajo željo po tem, da bi bili povsod prvi, ženski pa po priznanju svojega dela. Njen jezik je vse kaj drugega kot običajen, včasih močno zvrstno in narečno zaznamovan, včasih privzdignjeno poetičen. Konci so povsod vsaj delno odprti.

Predstava se bo osredotočila na metaforičnost in ne na naturalizem. S kontrasti v scenografiji bo kazala na razliko med notranjim in zunanjim svetom likov, skozi telo, ples bodo izraženi intimni občutki krivde in sramu, ki jih pozna vsak izmed nas, zvok kot eden izmed ključnih elementov predstave pa bo služil poudarjanju notranjih stanj. Pričakujemo lahko intimen, gibalno in glasbeno podkrepljen, metaforičen prikaz človeških notranjih občutkov – tiste senčne strani, ki jo ljudje po navadi skrivamo.

Vstopnice: odrasli 15 €, študenti in upokojenci 8 €

 

Sneguljčica

Nedelja, 25. 2. 2018, ob 17.00

Kultna Sneguljčica v režiji večkrat nagrajenega češkega režiserja Mareka Bečke.

Večkrat nagrajena lutkovna uspešnica Mini teatra. 2 grand prixa za predstavo v celoti, nagrada Zlata iskra za predstavo, 3 nagrade za režijo, 3 igralske nagrade, 2 nagradi za najboljšo lutkovno zasnovo in sceno ter 2 nagradi otroškega občinstva.

Pravljični junaki tokrat ne bodo vpeti v svet čarobnega gozda, zastrupljenih jabolk, idilične narave in nadnaravnih poljubov, ampak se bodo v skladu s svojimi arhetipskimi karakterji vživeli v sodobne družbene ustroje. Posodobljene pravljične situacije, to pot umeščene v  mračno rudarsko mesto, bodo s pomočjo novodobnih pripomočkov v prvi vrsti opozorile na ekološko krizo in nenadzorovano zastrupljanje okolja. A brez hudobne mačehe, magičnega zrcala, hudomušnih palčkov in odrešitelja tudi tokrat ne bo šlo. Pravljica o Sneguljčici je zaživela kot živ in piker komentar na aktualno stanje sveta, pri tem pa bo ohranila vse bistvene pravljične motive, ki jih ta kultna zgodba premore.

Vstopnice: otroci do 12. leta 6 €, odrasli 8 €