Festival Hiša strpnosti: Mednarodni filmski festival in izobraževalna jutra, razstave, gledališke predstave, predavanja, koncerti, razprave … NOVINARSKA KONFERENCA

Festival Hiša strpnosti
Mednarodni filmski festival in izobraževalna jutra, razstave, gledališke predstave, predavanja, koncerti, razprave …
 
NOVINARSKA KONFERENCA
 
Vabilo
 
Spoštovani.
 
V prestolnici bo že četrto leto zapored, med 18. in 23. marcem 2018,  Festival Hiša strpnosti preizpraševal nestrpnost. Tokratni festival se bo osredotočil na rasizem in antisemitizem, na diskriminacijo, ki temelji na narodnosti, socialnem statusu in spolu in ki se je vsepovsod okrepila.

Ljubljanski Festival Hiša strpnosti je postal pomemben kulturni dogodek, ki s skrbno izbranim umetniškim programom opozarja na probleme sodobne družbe in spodbuja k razmišljanju ter razpravam o strpnosti, izključevanju in sovraštvu do marginaliziranih skupin.
Program sta zasnovala dr. Frank Stern in Robert Waltl z mislijo, da umetnost ne more spremeniti sveta, lahko pa umetniška dela spremenijo način dojemanja in odzivanja na krivice.

Vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v petek, 16. marca, ob 11.00 v Mini teatru, Križevniška 1, Ljubljana.

Dr. Frank Stern, umetniški vodja festivala in Robert Waltl, direktor Festivala Hiša strpnosti in direktor Mini teatra vam bosta predstavila program z vrhunci festivala, z nami bo tudi kosovski umetnik/novinar Leke Rezniqi, ki bo na festivalu nastopil s performansom Spomini jedilne mize. Zaradi gostov iz tujine bo konferenca potekala v angleškem jeziku, na voljo pa bo novinarsko gradivo v slovenskem jeziku.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na ursaurska@gmail.com ali na 031 357 965, do četrtka, 15. marca, do 16. ure.
 
S spoštovanjem,
Urška Comino,
Odnosi z javnostmi
Facebook
Urška Comino
Odnosi z javnostmi
mobile: + 386 (0) 31 357 965
skype: ursaurska
www.mini-teater.si
Organizatorja: Mini teater & Judovski kulturni center Ljubljana
Direktor: Robert Waltl
Umetniški vodja: dr. Frank Stern
Posebna zahvala: Denise Benmosche, Mirko Ilić
Podpora: Denise Benmosche, Mirko Ilić Corp., Piksel, MOL - Oddelek za kulturo, Urad vlade Republike Slovenije za komuniciranje, Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji, Avstrijski kulturni forum, Francoski inštitut v Sloveniji
Veleposlaništva:  ZDA, Nemčije, Švice, Poljske, Izraela, Avstrije, Madžarske
Sponzorji: Gorenje GTI, Antiq Palace Hotel & Spa Ljubljana, Hoteli Union, Moj kino, ELES, Piksel, Europlakat, Snaga
Medijski partnerji: Dnevnik, AM Ljubljana, Mladina, Radio Študent
Partnerji programa v Mariboru: GT22, Fundacija Sonda in Sinagoga Maribor