Režiser:
Robert Waltl

Igra:
Jose

Scenograf:
Mark Požlep

Lutke:
- neznani avtor iz Češke, 19. stol.
- Trnuljčica, Ledenka, Leteči konj: Jože Lašič
- Žaba: Robert Smolik

Dramaturginja:
Nika Korenjak

Glasba:
Žigan Krajnčan in Lojze Krajnčan

Tehnolog:
Mitja Ritmanič

Kostum:
Michael Ross

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

29. jan
Sobota
11:00
Križevniška 1
27. feb
Nedelja
11:00
Križevniška 1

O predstavi

Trnuljčica je klasična pravljica o princu, princesi, zlobni čarovnici in o tem, da dobro vedno premaga zlo. Pravljico je najprej objavil Charles Perrault pod imenom “La Belle au bois dormant”. Svojo različico pravljice sta brata Grimm objavila pod naslovom “Dornröschen”.

Trnuljčica je pravljica o deklici, ki se je zbodla na vreteno in jo je doletelo prekletstvo stare in zlobne vile. Zaspala je za sto let in rešil jo je lahko le pogumen kraljevič. Čeprav zgodba o zlobni vili zveni kruto, bodo pravljice vedno popularne v vsakodnevnih življenjih naših najmlajših. Te zbujajo domišljijo in vplivajo na razmišljanje, ter učijo o dobrih in zlobnih namenih ljudi.

Pravljice spodbujajo otroke, da izrazijo svoja čustva in da razumejo, kako se je v življenju potrebno boriti proti zlobnimi pošastmi, toda v tem primeru pred zlobno vilo. V odrasli dobi se bodo prav gotovo znašli v nekateri težki situaciji, spomnili se bodo nauka pravljice in vedeli, kako ravnati.

V naši predstavi, ki je zamišljena kot monopredstava za enega igralca, se bomo srečali z zanimivim vizualnim pristopom, ki bo vključil več kot sto let stare lutke in jih postavil v povsem sodobno kompozicijo.