V petek, 12. 11., ob 20h v Mini teatru gostuje KunstTeatar iz Zagreba s predstavo Dober, slab, mrtev v režiji Ivana Planinića

Vabilo

Dragi prijatelji dobrega gledališča, v petek, 12. novembra, ob 20h v Mini teatru gostuje KunstTeatar iz Zagreba s predstavo Dober, slab, mrtev v režiji Ivana Planinića

KunstTeatar, mlado neodvisno gledališče na zagrebški Trešnjevki, združuje umetnike mlajše generacije in organizacijo neodvisne scene z namenom razvoja neinstitucionalne sodobne umetnosti in kulture, predvsem uprizoritvene umetnosti.

Eden od soustanoviteljev teatra in režiser predstave, Ivan Planinić, je v prejšnji sezoni na oder Mini teatra postavil predstavo Pride konj v bar, Davida Grossmana.

DOBER, SLAB, MRTEV

Satirična predstava Dober, slab, mrtev, režiserja Ivana Planinića, v kateri Angel in Hudič spremljata Dubravka Ilića, ki je tik pred tem, da bo moral umreti, se ukvarja z vprašanjem usode.

Besedilo za predstavo je nastalo po motivih besedila “Dubravko Ilić”, Pavla Vrkljana v sodelovanju z mladimi dramatiki Nikolino Bogdanović, Ivanom Penovićem, Luko Vlašićem in Ivano Vuković.

V predstavi igrajo Matija Čigir, Domagoj Janković, Nikša Marinović in Pavle Vrkljan.

Režiser: Ivan Planinić
Po motivih besedila “Dubravko Ilić”,  Pavla Vrkljana
Dramaturgi: Nikolina Bogdanović, Luka Vlašić (Lupu Kapa), Ivana Vuković
Izvedbeni dramaturg: Ivan Penović
Scenografka in kostumografinja: Katarina Perić
Asistentka kostumografa: Dorotea Čiček Kovačević
Asistent scenografa: Jakov Habjan
Avtor glasbe: Nikša Marinović
Oblikovalec zvoka: Luka Gamulin
Oblikovalec luči: Alen Marin
Producentka: Romana Brajša
Oblikovalca: Pavao Kuharić in Katarina Peric
Fotograf: Karla Juric
Predstava je nastala v koprodukciji Gledališke družbe KUFER in društva KunstTeatar ob podpori Ministrstva za kulturo in mestnega urada za kulturo mesta Zagreb, gostovala pa je na festivalu FIUK v Koprivnici, v Dubrovniku na Sceni Karanatena in na Zadru snova.

Vstopnice za predstavo so na voljo na blagajni Mini teatra (info@mini-teater.si; gsm 041314414  ali preko sistema Eventim.

Veseli bomo vašega obiska, vaš
Robert Waltl