Režija, scenografija, oblikovanje projekcije:
Inan Sven Du Swami

Besedilo, dramaturgija:
Zala Mojca Jerman Kuželički

Glasba:
Martin Vogrin

Kostumografija:
Claudi Sovre

Svetovanje pri koreografiji:
Branko Potočan

Lutkovna tehnologija in oblikovanje scenografije:
Larisa Kazič

Izdelava scenografije:
Anže Bizjak

Nastopajo:
Mojca Špik
Tadej Pišek
Tines Špik

Izvršni producent:
Branislav Cerović

Premiera:
26. oktober 2024

26. okt
Sobota
20:00
Križevniška 1
PREMIERA
27. okt
Nedelja
20:00
Križevniška 1

Sami sebi smo senca.

Vsaj en antični Grk je trdil, da je edino prav zlesti ven iz sebe in se podati po poti spoznanja. A kaj, ko je notri tako udobno … No, ali pa vsaj varno. Le kaj preti onkraj znanega? Da, znanja je vedno več, kot človeštvo segamo dlje in bolje. A dotoki informacij so vedno bolj personalizirani, od algoritmov podivjani hudourniki, ki nas preplavljajo in odtujujejo od drugih ljudi, včasih celo stvarnosti. Bolj kot kadarkoli poprej je udobno ostati v votlini, si jo narediti v pravo jazbino in se držati svoje teologije. 

Sodobna interpretacija tiste popularne Platonove o votlini skozi fizični teater in animacijo lutk raziskuje družbene in psihološke spone, ki nas vežejo na svet senc. Kdo ali kaj nas drži v pesti, da se ne premaknemo, da se ne odpravimo na boljše, lepše? In kaj je pravzaprav lepše in boljše? Kdaj postane razpravljanje o metafizičnem ovira za praktično dobro?

O režiserju

Inan Sven Du Swami, rojen 3.1 1994 v Ljubljani, je leta 2019 na Sigmund Freud fakulteti diplomiral iz psihoterapevtske znanosti in si s tem pridobil naziv Bakkalaureus psihoterapevtske znanosti (BA pth.). Po študiju se je nadalje izobraževal na zavodu Lezarti’cirque v Švici, kjer je študiral sodobno partnersko akrobatiko v tandemu z Mojco Špik.  Njegovo trenutno delo se nanaša na gibalne umetnosti, predvsem iz področja sodobne partnerske akrobatike in cirkusa, plesa, koreografije ter fizičnega gledališča. Kot orodje za raziskovanje umetniškega materiala redno uporablja metodo psihoanalize. Redno se udeležuje izobraževanj in sodeluje pri cirkuških kabaretih, kjer nastopa z umetniki iz Cirque du Soleil, Les7Doigts, Compagnie Ici’bas, Un loup pour l’homme. Predstave, v katerih je sodeloval, so gostovale na različnih festivalih in so bile deležne številnih nagrad, kritik in objav. Za predstavo En K te gleda je v letu 2023 prejel kolektivno Borštnikovo nagrado. Predstava Evolucija. je v tem istem letu prejela nagrado Pikinega festivala za najboljšo uprizoritev. Predstava Dečki Pavlove ulice (2020) v režiji Matjaža Pograjca je bila izbrana v izbor Zlate paličice. V ta izbor je bila uvrščena tudi predstava LED – Mehatronske skulpture v kateri je sodeloval s kostumografom Iztokom Hrgo. V letu 2019 je za predstavo Iz Kokona v produkciji gledališča Glej prejel dve nagradi in sicer: Vizionar za kolektivni odrski nastop in zlato priznanje za predstavo Iz kokona. Na slovenskem območju je nastopal in sodeloval na odrih Cankarjevega doma, Anton Podbevšek teatra, gledališča Glej, Sng Nova Gorica, Slg Celje, Kud France Prešeren, Stara mestna elektrarna, Prešernovo gledališče Kranj.