Odličen sprejem Mini teatra v St. Petersburgu

Mini teater Ljubljana je v nedeljo, 26. junija, gostoval na zelo odmevnem 7. mednarodnem gledališkem festivalu  KUKART v St. Petersburgu v Rusiji s predstavo PRAVLJICA O CARJU SALTANU A. S. Puškina.

Festival je potekal od 22. do 29. junija, zvrstilo pa se je kar 39 predstav iz različnih evropskih gledališč. Slovenijo je kot edini zastopal Mini teater. Igralci Nataša Matjašec, Milan Štefe in Akira Hasegawa so bili deležni velike medijske pozornosti in pohval strokovne gledališke javnosti. Predstava v celoti pa je bila deležna bučnega aplavza v razprodani dvorani slavnega t. i. marionetnega gledališča v središču St. Petersburga. Predstava je prejela posebno diplomo za podporo ruske kulturne tradicije.

V okviru festivala se se odvijale tudi ulične gledališke predstave,predstave za odrasle in otroke, kakor tudi ustvarjalne delavnice in srečanja.

 

Tako je predstava Pravljica o carju Saltanu po Lomži na Poljskem, Dunaju in Békéscsabi na Madžarskem uspešno zaključila načrtovana junijska gostovanja, ki so jih omogočila Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo.