Avtorja priredbe:
rokgre in Jurij Souček

Režiser:
Robert Waltl

Igrajo:
Jurij Souček, Karin Komljanec / Vesna Slapar in Emir Jušič Piber / Igor Štamulak

Avtorici likovne zasnove:
Mihaela Ciuha in Alenka Koderman

Izdelava lutk:
Zdenko Majaron

Kostumografinja:
Ana Savić Gecan

Avtor glasbe:
Uroš Rakovec

Oblikovalca zvoka in svetlobe:
Nace Hočevar in Anže Kreč

Lektorica:
Mateja Dermelj

1. premiera
4. november 2005 (Souček, Komljanec, Piber - Jušič)

2. premiera:
5. november 2005 (Souček, Slapar, Štamulak)

Predstava traja 40 minut

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

Miškolinove dogodivščine z Jurijem Součkom, velika uspešnica Mini teatra.

O predstavi

Generacije in generacije slovenskih otrok so odraščale ob Miškolinovih dogodivščinah slovenskega mladinskega pisatelja Josipa Ribičiča. Po knjižni uspešnici se nam je še posebej vtisnila v spomin radijska različica in pozneje televizijska serija, zdaj pa je končno napočil čas še za lutkovno postavitev te priljubljene zgodbe.

Predstava je nekakšna sestavljenka, kolaž različnih Miškolinovih dogodivščin, in je namenjena tako najmlajšemu občinstvu kot tudi vsem, ki jim je umetnost za otroke blizu. Mišonova družina ni velika: oče Mišon, mama Mišonka in Miškolin. Razvajeni Miškolin se dolgočasi, ker še ne sme iz stanovanja, saj se mora prej naučiti vseh prebrisanosti in spretnosti, ki jih mora znati vsaka prava miš. Ko pa teta Sivopetka k Mišonovim prinese svojo hčerko Mišo, se za Miškolina začnejo težave ...

Zrežiral jo je Robert Waltl, v predstavi pa bodo nastopili: Jurij Souček (njegovega Miškolina zagotovo pozna vsak "odrasel otrok"; igralec je lansko leto dobil viktorja  za življenjsko delo, je tudi dobitnik Borštnikovega prstana), igralki Karin Komljanec oziroma Vesna Slapar in animator Emir Jušič Piber oziroma igralec Igor Štamulak.

O avtorju

Josip Ribičič(1886–1969), slovenski mladinski pisatelj, se je rodil v Baški na otoku Krku. Po končanem učiteljišču v Kopru je služboval v številnih šolah na Primorskem, nazadnje v Trstu. Po vojni je delal na ministrstvu za prosveto v Ljubljani, urejal je revijo Ciciban, bil je član uredniškega odbora Obzornika in ustanovitelj Mladinske knjige. Napisal je več mladinskih iger, dramskih spevoiger, poučnih povesti, humoresk in satir (Kraljestvo čebel, Vsem dobrim, Zavratne pošasti, Miškolin, ki je doživel vrsto izdaj, Mihec in Jakec).