Prevajalka:
Majda Potrata

Režiser:
Pavel Polak

Igrata:
Tina Potočnik in Marko Plantan

Scenograf in oblikovalec lutk:
Jaroslav Milfajt

Avtor glasbe:
Vitezslav Hadl

Lektorica:
Mateja Dermelj

Premiera:
25. oktober 2002

Obnova predstave:
2009

Predstava traja 40 minut

Gledališko lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

Humorna lutkovna predstava je s svojim posebnim lutkovnim in izvirnim  igralskim pristopom navdušila gledalce na več kot 150 ponovitvah.

V Mini teatru smo predstavo Palček namenili svojemu najmlajšemu občinstvu. Priredba znane Grimmove pravljice Palček je nastala v sodelovanju s priznanimi češkimi ustvarjalci: Pavlom Polakom, svobodnim umetnikom in nekdanjim režiserjem ter umetniškim vodjo češkega gledališča Naivni divadlo Liberec, Jaroslavom Milfajtom, scenografom in kostumografom, ki dela z večino čeških gledališč in Vitezslavom Hadlom, znanim češkim komponistom, ki med drugim pogosto ustvarja za fim in televizijo. Polakov Palček je variacija na motive klasične pravljice o majhnem fantku z velikim srcem.

To je zgodba o zakoncih brez otrok, ki se jima končno rodi deček, velik kot prstek. Zato ga poimenujeta Palček. Fantek očku pomaga pri oranju, zaradi uboštva pa ga na dečkovo prigovarjanje oče proda kralju. Ta Palčka podari princesi, ki z njim ne ravna najlepše, zato se odloči, da pobegne. Na begu sreča razbojnika, ki nameravata oropati kraljevo zakladnico, Palček pa ju pogumno prežene. Hvalažni kralj Palčka nagradi z dovoljenjem, da se sme vrniti k staršema.

Festivali in nagrade: Avstrija, Italija, Slovenija, Zlata pika za najboljšo predstavo na 18. Pikinem festivalu, Velenje 2007.