Mini teater gostuje v Dubrovniku

Na 9. mednarodnem festivalu alternativnih scenskih umetnosti Karantena v Dubrovniku tudi dve slovenski predstavi.

DUBROVNIK - 9. KARANTENA 

V Dubrovniku do 5. septembra poteka 9. mednarodni festival alternativnih scenskih umetnosti Karantena, ki ga že devet let organizira Art radionica Lazareti in njen voditelj Slaven Tolj. Festival je tako kot v preteklih letih posvečen sodobni neodvisni produkciji, letos pa posebej predstavlja najboljše od mlade hrvaške plesne produkcije in produkcije sodobnega gledališča – Fractal Falus Teatar (Split) ter zarebške skupine BADco, k.o., Banana Guerilla i nOOUR. Kot gost festivala bo v programu performansa nastopil svetovno znani umetnik Tomislav Gotovac, ki bo v več večerih predstaviti svoje filme, performanse in druga dela ter se pogovarjal  z gledalci. Na Karanteni bo sodeloval tudi  Mini teatar iz Ljubljane s Puškinovimi "malimi tragedijami", Teatar Lero iz Dubrovnika, Tanja Dabo, Jusuf Hadžifejzović, Ivan Marušić Klif... 
V glasbenem delu programa se bodo predstavili Orkestar za pospešeno  evolucijo –  s svojim kombiniranim nastopom free jazza in video projekcij, Dražen Franolić in Dražen Franolić & Nimai Roy, ter Cafe Antarsia njujorških umjetnikov Ruth Margraff in Nikosa Briscoa.
    Festival se je odprl z  premijerno izvedbo Fractal Falus Teatra »Jeziki/Inetgrali« po tekstih Sama Sheparda in Srečka Kosovela, 24.avgusta ob 21 uri v Lazaretih in se nadaljeval naslednji dan v  Umetniški  galeriji Dubrovnik s predstavo »Fleshdance« skupine  BADco. V  petak je bil v Lazaretih predstavljen Mali filmski festival in poletna filmska šola na Šipanu, v sobotu nastupajo Selma Banich in Sandra Banić (OOUR – orangecut), v nedeljo pa Forum Ljubljana s prvo virtualno lutkovno predstavo »Palčica« Roberta Waltla ter Teatar Lero s predstavom »Ruže s juga« Samuela Becketta.

Mini teater bo Puškinove "male tragedije" odigral v Lazaretih v četrtek, 1. septembra ob 21. uri. Predstavo, ki je premiero doživela 25.avgusta letos v okviru Mini poletja v Ljubljani je režiral beloruski režiser Aleksej leljavski, v njej pa nastopajo Gašper Jarni, Marko Plantan in Igor Štamulak.