Schneewittchen After Party Mini teatra v Neaplju

V Neaplju poteka od 29. septembra do 16. oktobra prvi mednarodni gledališki festival Scena Internazionale na katerem je bila 8. in 9. septembra z velikim uspehom prikazana predstava "Schneewittchen After Party" režiserja Ivice Buljana. Na Festivalu Scena Internazionale  je predstavljena selekcija novega italijanskega gledališča, v kateri so nove predstave prikazali najpomembnejši sodobni režiserji, kot so Antonio Latella, Toni Servillo, Arturo Cirillo in Francesco Saponaro.

V mednarodnem delu so prikazane predstave kultnega belgijskega režiserja Jana Fabra, nemške koreografinje Susanne Linke, francoskega režiserja Charlesa Tordjmana,  ameriškega Romana Paske, Japonca Yoshi Oide, Portugalca Ricarda Paisa ter kontroverznega španskega umetnika Carlesa Santosa.

"Schneewittchen After Party"  Mini teatra je nastala v u koprodukciji z Novim kazalištem iz Zagreba, Cankarjevim domom iz Ljubljane, Art radionicami Lazareti iz Dubrovnika. Po premieri je izvedene že štiridesetkrat in dosedaj prikazana na festivalih Oriente v Barceloni, NET v Moskvi, Spotkania v Varšavi, sarajevskem MESS-u, Ex Pontu, Mladih levih in Exodos-u v Ljubljani, Borštnikovem srečanju v Mariboru, Queer Zagrebu, v Črni Gori in Avstriji. Predstava po dramoletu avantgardnega švicarskega pisca Roberta Walserja, je do sedaj osvojila  Borštnikovo nagrado ter Grand Prix Festivala Tempus Art na Slovaškem. Veronika Drolc je za naslovno vlogo prejela Borštnikovo nagrado, Robert Waltl pa za vlogo Princa nagrado Društva dramskih umetnikov Slovenije.

Poleg režiserja Ivice Buljana, avtorsko ekipo sestavljajo vizualni umetnik Tomo Savić Gecan, kostumografinja Ana Savić Gecan, koreografinja Mare Sesardić, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar. V predstavi pa so nastopili Ana Karić, Veronika Drolc, Robert Waltl in Niko Goršič, ter glasbeniki Blaž Celarec, Gregor Cvetko in Andraž Mazi.