50. ponovitev Miškolina!

V Mini teatru se veselimo novega izjemnega uspeha. Lutkovna predstava Miškolin Josipa Ribičiča, v režiji Roberta Waltla, ki je bila premierno uprizorjena 4. novembra letos, bo v torek, 20. decembra 2005, ob 18.30, v dvorani Mini teatra na ljubljanskem doživela že 50. ponovitev.

S predstavo smo navduševali mlado in staro v razprodanih dvoranah Mini teatra na ljubljanskem gradu in na gostovanjih po Sloveniji (Mozirje, Murska Sobota, Grosuplje, Brežice, Idrija, Trbovlje, Novo mesto, Sevnica, Litija, Žirovnica, Krško in Ljubljana), po novem letu pa nas nestrpno pričakujejo v slovenskih mestih od Celja, Maribora, Kranja, Kopra, Slovenj Gradca in drugod.

Verjetno je ni predstave v slovenskem gledališču, ki bi v tako kratkem času doživela toliko ponovitev in na tako številnih odrih po vsej Sloveniji.

Navdušeno občinstvo in razprodane predstave dokazujejo, da bo Miškolin zagotovo ena tistih predstav v slovenskem gledališkem prostoru, ki bo v zgodovino zapisana ne le po kvaliteti izvedbe, imenitnih igralcih in animatorjih, temveč tudi po izjemnem številu izvedb predstave. V naslednjem letu lahko zagotovo tako pričakujemo že 100 ponovitev Miškolina.

Imenitni igralci, seveda najprej legendarni Jurij Souček, Karin Komljanec, Vesna Slapar, Emir Jušič Piber in Igor Štamulak, se skupaj z režiserjem Robertom Waltlom in celotno ekipo Mini teatra veselimo novega velikega uspeha Mini teatra.

Naj živi naš Miškolin!

 

V začetku decembra pa smo zaključili tudi priložnostno razstavo knjig in dokumentov iz zapuščine Josipa Ribičiča in ilustracij pisatelja, ki so jih naredili znani slovenski slikarji in ilustratorji. Razstava trenutno gostuje v novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine.

 

O predstavi:

Generacije in generacije slovenskih otrok so odraščale ob Miškolinovih dogodivščinah prvega slovenskega mladinskega pisatelja Josipa Ribičiča. Po knjižni uspešnici se nam je še posebej vtisnila v spomin radijska verzija in kasneje televizijska serija, zdaj pa je končno napočil čas še za lutkovno postavitev te priljubljene zgodbe. Mini teater Ljubljana je kot tretjo lutkovno predstavo v sezoni na oder postavil Miškolina v režiji Roberta Waltla. V predstavi nastopajo Jurij Souček, njegovega Miškolina zagotovo pozna vsak "odrasel otrok", igralki Karin Komljanec  oziroma Vesna Slapar in animator Emir Jušič Piber oziroma igralec Igor Štamulak.

Razvajeni Miškolin se dolgočasi, ker še ne sme iz stanovanja, saj se mora prej naučiti vseh prebrisanosti in spretnosti, ki jih mora znati vsaka prava miš. Ko pa teta Sivopetka prinese k Miškolinovim svojo hčerko Mišo, se za Miškolina začnejo težave... Predstava je nekakšna sestavljenka, kolaž, različnih Miškolinovih dogodivščin in so namenjene tako najmlajši publiki, kot tudi vsem, ki jim je umetnost za otroke blizu.