Schneewittchen After Party in Medeja material ponovno v Cankarjevem domu

Obveščamo vas, da bosta naši veliki gledališki uspešnici Schneewittchen After Party in Medeja material ponovno na programu Cankarjevega doma. Ne zamudite gledaliških predstav, ki sta zaznamovali domače in tuje festivale.

Vabimo vas, v četrtek, 26. januarja, ob 22. uri in v petek, 27. januarja, ob 20. uri, na gledališko predstavo Roberta Walserja in Ivice Buljana Schneewittchen After Party.  V vlogi Schneewittchen bo nastopila Veronika Drolc, ki je leta 2003 za omenjeno vlogo prejela Borštnikovo nagrado, leta 2005 pa za vlogo Gertrude v Dan umorov v zgodbi o Hamletu Severjevo nagrado. Poleg nje bodo nastopili tudi Ana Karić, Niko Goršič, Robert Waltl, Andraž Polič, Blaž Celarec in Gregor Cvetko.

V torek, 7. februarja, ob 18. uri, sredo, 8. februarja, ob 20. uri, četrtek, 9. februarja ob 20. uri in v petek, 10. februarja ob 19. uri vam priporočamo ogled predstave Heinerja Muellerja Medejo material s Senko Bulić, Ditko Haberl, Markom Mandićem in Ivico Buljanom. Septembra je predstava gostovala na mednarodnem gledališkem festivalu v Havani na Kubi in je bila po mnenju gledaliških kritikov proglašena za najboljšo predstavo, ki je bila v letu 2005 prikazana na Kubi. Dodelili so ji nagrado "Premio Villanueva de la Critica teatral cubana"!

Režiser obeh predstav je Ivica Buljan, kompozitor Mitja Vrhovnik Smrekar, kostumografinja pa Ana Savić Gecan.
Scenograf Schneewittchen after party je Tomo Savić Gecan, Medeje material pa Slaven Tolj.

Vstopnice so že na voljo pri blagajni Cankarjevega doma.