V Mini teatru gostuje Lucija Grm s predstavo Deklica s culico

Vabimo vas k ogledu igrano-lutkovne predstave Mire Voglar Deklica s culico, v kateri bo nastopila igralka Lucija Grm.
Predstava bo na programu v četrtek, 23. februarja, ob 18. uri, v dvorani Mini teatra na ljubljanskem gradu.

DEKLICA S CULICO

Mira Voglar

 

Predstava je nastala iz drobne pravljice, ki jo je napisala Mira Voglar, priznana slovenska skladateljica, pravljičarka in pesnica, ki se je "zapisala" otrokom. Kot prodorna opazovalka in poznavalka otrok je svoja številna dela namenila predvsem predšolskim otrokom.

Prav zato je igralka Lucija Grm posegla po njenih zgodbah, saj so pisana predvsem na kožo predšolskim otrokom, za katere pa gledaliških predstav, ki bi bile izključno za njihovo starost ni prav veliko.

 

Drobna zgodbica o srečanju megle in deklice, ki popelje otroka v glasbeni in pravljični svet,  je ustvarjena predvsem za predšolske otroke - z naborom besed, ki jih razumejo in lahko izgovorijo, s pravšnjim tempom in ritmom, s pravo glasovno višino in sporočilom, ki ga lahko vsrkajo.

  

Kratka vsebina:

Gozdna vila z ugankami, ki jih razrešijo gledalčki, predstavi nastopajoče - vsaki uganki sledi pesmica avtorice Mire Voglar, ki jih otroci verjetno že poznajo iz vrtca.

 

Deklico s culico (v kateri so spravljene pesmice),  na njeni poti ustavi megla. Svojo pot bo nadaljevala šele takrat, ko bo uganila tri uganke. Modra in prijazna deklica uganke reši, a ker je megla žalostna, ker odhaja, ji deklica za slovo in veselje podari pesmico, ki je namenjena izključno megli.

 

Igra: Lucija Grm

Avtorica zgodbe in glasbe: Mira Voglar

V lutkovno pravljico prenesli: Mira Voglar in Lucija Grm

Priredba in izvedba glasbe: Lado Jakša

Zasnova in izvedba lutke: Alojz Zorman - Fojž in Zdenko Majaron

Zasnova in izdelava scene: Alojz Zorman - Fojž in Anton Žnidar

Režija: Lucija Grm z veliko pomočjo Nine Skrbinšek