Ne zamudite Miškolinovih dogodivščin v aprilu

Dragi ljubitelji lutk in lutkovnega gledališča! V mesecu aprilu ne zamudite lutkovne predstave Miškolin, zadnje uspešnice Mini teatra, slovenske pravljice Josipa Ribičiča, ki pripoveduje o dogodivščinah nadobudnega Miškolina.
Generacije in generacije slovenskih otrok so odraščale ob Miškolinovih dogodivščinah slovenskega mladinskega pisatelja Josipa Ribičiča. Po knjižni uspešnici se nam je še posebej vtisnila v spomin radijska različica in pozneje televizijska serija, zdaj pa je končno napočil čas še za lutkovno postavitev te priljubljene zgodbe.

Zrežiral jo je Robert Waltl, v predstavi pa nastopajo: Jurij Souček (njegovega Miškolina zagotovo pozna vsak "odrasel otrok"; igralec je lansko leto dobil viktorja  za življenjsko delo, je tudi dobitnik Borštnikovega prstana), igralki Karin Komljanec  oziroma Vesna Slapar in animator Emir Jušič Piber oziroma igralec Igor Štamulak.

Predstava je nekakšna sestavljenka, kolaž različnih Miškolinovih dogodivščin, in je namenjena tako najmlajšemu občinstvu kot tudi vsem, ki jim je umetnost za otroke blizu. Mišonova družina ni velika: oče Mišon, mama Mišonka in Miškolin. Razvajeni Miškolin se dolgočasi, ker še ne sme iz stanovanja, saj se mora prej naučiti vseh prebrisanosti in spretnosti, ki jih mora znati vsaka prava miš. Ko pa teta Sivopetka k Mišonovim prinese svojo hčerko Mišo, se za Miškolina začnejo težave ...

Lutkovna predstava Miškolin bo na sporedu v sredo, 12. aprila in v nedeljo, 23. aprila, obakrat ob 17. uri v Mini teatru na ljubljanskem gradu.