Mini teater na festivalu Zadarsnova na Hrvaškem

V hrvaškem mestu Zadar se bo 7. avgusta začel 10. mednarodni festival sodobnega gledališča – Zadarsnova in bo trajal do 14. avgusta. Združenje Zadarsnova je bilo ustanovljeno leta 1997, s ciljem, da promovira in producira sodobno umetnost. Na letošnjem jubilejnem festivalu se bodo predstavila različna gledališča, gledališke in plesne skupine: DB Indoš, House of extreme music theatre & Kultura promjene SC, Zagreb; Zadarsnova, Zadar; Teatar ITD in Novo Kazalište iz Zagreba; Plesni Ansambl Zadar; Compagnie Tactus & Obviam Est, Sion iz Švice, Teatar EXIT, Zagreb. Kar s tremi predstavami pa se bo, kot edino slovensko gledališče predstavil ljubljanski Mini teater:

- z dramoletom Schneewittchen After Party Roberta Walserja in režiji Ivice Buljana. Na sporedu bo v torek, 8. avgusta, ob 21. uri, v Palači Providur. V radikalni interpretaciji Sneguljčice nastopajo Veronika Drolc, Ana Karić, Robert Waltl, Niko Goršič in glasbeniki Gregor Cvetko, Blaž Celarec in tokrat izjemoma Anže Palka. Predstava je prejele posebno nagrado žirije 38. Borštnikovega srečanja za predstavo v celoti, ter Gran prix nagrado za najboljšo predstavo festivala Actores - Tempus Art na Slovaškem leta 2004.

- z virtualno lutkovno predstavo za otroke Palčica v režiji in izvedbi Roberta Waltla, avtorja koncepta Darij Kreuh in Tadej Fius. Ena najlepših in najtankočutnejših Andersenovih pravljic bo na sporedu v sredo, 9. avgusta, ob 20. uri na Trgu Stojana Serdana Jankovića. Predstava, ki je nastala v produkciji Foruma Ljubljana in Cankarjevega doma je uspešno gostovala od Teherana in Istanbula, do Dunaja in Milana.

- s post-modernistično dramo Kvartet Heinerja Müllerja v režiji Ivice Buljana in izvedbi Ane Karić in Roberta Waltla. Predpremiera bo v nedeljo, 13. avgusta, ob 21. uri v Sv. Nikoli.