Režiser:
Robert Waltl

Igrajo:
Milan Štefe
Tomaž Pipan
Nina Skrbinšek / Vesna Lubej

Avtor likovne zasnove:
Daniel Demšar

Scenografi in izdelava lutk:
Jože Zajec, Ron Preinfalk in sodelavci

Tehnologija lutk:
Jože Zajec

Avtor glasbe in korepeticij:
Peter Kus

Glasbeniki:
Andrej Žibert (bobni, električna in akustična kitara, bas kitara)
Jernej Pečak (bas)
Drago Kunej (diatonična harmonika)
Peter Kus (klarinet, klavir, orgle, elektronika, glas)

Premiera:
17. november 2001

Predstava traja 45 minut

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

O predstavi

Predstava obravnava vedno aktualno temo o otrocih, ki ostanejo sami doma in se ne zavedajo nevarnosti, ki prežijo nanje.

Predstava ja nastala po znani Grimmovi pravljici Volk in sedem kozličkov. Izziv za predstavo je ustvarjalcem ponudila vedno aktualna tema o otrocih, ki ostajajo doma sami in se zavedajo nevarnosti, ki prežijo nanje. Predstava je režijski prvenec Roberta Waltla, diplomanta igre na ljubljanski AGRFT, kasnejšega igralca Lutkovnega gledališča Ljubljana, ustanovitelja in direktorja Mini teatra ter organizatorja številnih otroških prireditev v Sloveniji. Likovna zasnovo je pripravil slikar Daniel Demšar, ki se ob likovnem ustvarjanju ukvarja z oblikovanjem scen, kostumov in lutk za vsa vidnejša lutkovna gledališča v Sloveniji. Je avtor številnih človeških, živalskih in domišljijskih bitij, s katerimi nadgradi besedna sporočila lutkovnih predstav. Glasbo, ki izhaja iz etno motivov, je na sodoben način obdelal Peter Kus, absolvent filozofije in sociologije kulture na Filozofski fakulteti, skladatelj, ki je z glasbo opremil več plesnih, otroških predstav in nemih filmov, nekdanji vodja skupine Pavel Vlasov sekstet in član etno skupine Tolovaj Mataj.

Mati koza skrbi sama za kopico otrok, zato se mora kljub nevarnosti, ki preži nanje, iz gozda odpraviti po živež. Otroke sicer opozori na volka, a jih le ta med njeno odsotnostjo vseeno prevara. Ko mu odprejo vrata jih strpa v vrečo in pobegne. Dogajanja opazujeta soseda, racman Ignacij in njegova žena Amalija. Materi po vrnitvi povesta za nesrečo in ji pomagata poiskati volka ter rešiti kozličke.

Festivali in gostovanja

Avstrija, Italija, Slovenija, Zlata pika za najboljšo predstavo na 16. Pikinem festivalu, Velenje 2005.