Mini teater v letu 2024 praznuje 25 let delovanja

Mini teater v letu 2024 praznuje 25 let delovanja. Prvih deset let je naše gledališče preživelo v prostorih na Ljubljanskem gradu, sedaj pa že 15 let ustvarjamo na najlepši ulici v Ljubljani, na Križevniški. V tem letu bomo za vas, poleg našega gledališkega programa, organizirali obilo dogodkov, ki bodo obeležili naših 25 let. Načrtovanih imamo kar 10 novih produkcij predstav. Tako bodo premierno uprizorjene: V črnem gozdu avtorja Jona Fosseja v režiji Ivice Buljana, Sovraštvo po motivih filma La Haine francoskega režiserja Mathieua Kassovitza v režiji Jerneja Potočana, Balada o trobenti in oblaku avtorja Cirila Kosmača v režiji Žige Hrena, Sanjači po motivih istoimenskega filma režiserja Bernarda Bertoluccija v režiji Bora Ravbarja, Skini mi se s kursa po motivih Williama Shakespeara: Othello v režiji Matjaža Pograjca, Dolgo potovanje v noč avtorja Eugena O'Neilla v režiji Ivice Buljana, Potopljeni po motivih knjige Potopljeni svet avtorja J. G. Ballarda v režiji Inana Du Swamija, Morska deklica avtorice Nine Kuclar Stiković v režiji Jureta Srdinška, Zgodba o mojem golobnjaku avtorja Isaaca babela v režiji Roberta Smolíka ter lutkovna predstava Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča avtorice Ivane Brlić Mažuranić v režiji Roberta Waltla.

Poleg navedenih premier bomo seveda tekom celega leta uprizarjali tudi vse naše uspešnice.

V post-dramskem programu: Trilogija Lehman avtorja Stefana Massinija v režiji Petra Petkovška, Kdo se boji Virginie Woolf? avtorja Edwarda Albeeja v režiji Ivice Buljana, Dnevnik Ane Frank v režiji Vinka Möderndorferja, Angeli v Ameriki Tisočletje se bliža (I) in Perestrojka (II) avtorja Tonyja Kushnerja v režiji Ivice Buljana, Zgodbe s panjskih končnic po motivih istoimenske knjige Lojzeta Kovačiča v režiji Petre Govc, Turingov stroj avtorja Benoita Solèsa v režiji Ivice Buljana, Shopping and Fucking avtorja Marka Ravenhilla v režiji Brine Klampfer Merčnik in Zapiranje ljubezni avtorja Pascala Ramberta v režiji Ivice Buljana.

V otroškem programu: Snežena sestra avtorice Maje Lunde v režiji Luke Marcena, Vampirček gre v šolo avtorja Joanna Sfara v režiji Jerneja Potočana, Knjiga o džungli Ivorja Martinića (po knjigi Rudyarda Kiplinga) v režiji Roberta Waltla, Obisk pri soncu avtorja in režiserja Marcina Marzeca, Krojaček Hlaček avtorja Leopolda Suhodolčana v režiji Roberta Waltla, Hrestač avtorja E. T. A. Hoffmanna v režiji Aleksandra Januškéviča, Kakec – Kakčeve dogodivščine avtorice Pernille Stalfelt v režiji Ivice Buljana, Korenčkov palček avtorice Svetlane Makarovič v režiji Roberta Waltla, Trije prašički avtorja in režiserja Pavla Polaka (po angleški ljudski pravljici), Žabji kralj avtorja Vesselina Boideva (po bratih Grimm) v režiji Slavča Malenova in obnovi Roberta Waltla, Obuti maček avtorja Charlesa Perraulta v režiji Mareka Bečke, Volk in kozlički avtorjev Jana Grabowskega in Nine Skrbinšek (po bratih Grimm) v režiji Roberta Waltla, Pekarna Mišmaš avtorice Svetlane Makarovič v režiji Roberta Waltla, Sapramiška 2 – Sapramišja sreča avtorice Svetlane Makarovič v režiji Roberta Waltla, Obisk za medveda avtorice Bonny Becker v režiji Ivane Djilas ter Deklica z vžigalicami avtorja H. Ch. Andersena v režiji Steva Tipladyja.

Pridružite se nam in praznujte z nami. Vaš Mini teater.