Režiser:
Ivica Buljan

Igra:
Jose

Avtorji vizualne podobe:
sonda3 + toni soprano

Avtor glasbe:
Jose

Kostumografinja:
Ana Savić Gecan

Mini teater v sodelovanju z Novim kazalištem Zagreb (Hrvaška)

V okviru projekta:
Puppet Nomad Academy IV

V okviru projekta je potekal tudi Workshop dramaturgije in računalniške animacije

Premiera:
7. januar 2016

Predstava za otroke, starejše od 2 let

Predstava traja 35 minut

Predstavo priporoča platforma Zlata paličica

O predstavi

Režiser Ivica Buljan se je v sodelovanju s sondo3 + tonijem sopranom ter z igralcem Joseom lotil režije intermedijskega projekta Kakčeve dogodivščine po zgodbi Kakec švedske avtorice Pernille Stalfelt.

Očarljiva švedska otroška zgodba Pernille Stalfelt končno prihaja tudi v slovensko gledališče za otroke! Zgodba duhovito in zabavno ter brez zadržkov in tabujev pojasnjuje temo, ki otroke neverjetno zanima in zabava.

Po Kakčevih dogodivščinah (Zgodbi o kakcu) nas popeljeta dr. Ek in dž. Ekica, ki temo kakca in kakanja skupaj z otroki obravnavata zelo natančno in z brezmejnim humorjem.

Opazujeta njegovo obliko, ki včasih spominja na klobaso, spet drugič pa je lahko podoben storžu, vijaku ali kokosu, primerjata barvo in gostoto glede na to, kaj (po)jemo, spomnita nas, kako je, ko nas muči driska, kaj se zgodi, ko smo zaprti in kako pomembno je, da otroci nosijo pleničke. Skupaj z otroki ugotavljata, kaj so kravjeki, kaj bobki, kurjeki, konjske fige in kaj golobčki, otroci pa se ob tem ves čas neizmerno zabavajo. 

Toda kakec ni koristen le za naše zdravje. Otroci izvejo, da se kakec lahko spremeni v koristno gnojilo, zaradi katerega cvetijo rožice in rastejo jagode, v Afriki pa iz kakca gradijo celo hiše!

Če ne prej, tako po predstavi »vsak dobro ve, da brez kakanja ne gre!«

Iz medijev

Nagrade

Nagrada Zlata žirafa na festivalu Poletni lutkovni pristan 2021