Avtor besedilne predloge in igralec:
Tadej Pišek

Glasbenik:
Marjan Peternel

Strokovni sodelavec:
Marko Škabar

Tehnična izvedba v Mini teatru:
Ivan Waltl

Koprodukcija:
Mini teater, Kulturni zavod Godot in Slovensko stalno gledališče Trst

Posebna zahvala za pomoč pri predstavi:
Silvi Gregorčič, Petru Furlanu, Igorju Pisonu, Evi Kraševec in Marku Škabarju

Premiera:
19. februar 2016

Predstava za otroke, starejše od 3 let

Predstava traja 35 minut

O predstavi

Vsi poznamo legendarno zgodbo o deklici z ljubko rdečo kapico. Zgodbo o deklici, ki na poti k bolni babici sreča zlobnega volka. Pa jo res poznamo tako dobro? Je volk zares tako hudoben? In ali je bolna babica res najboljše kosilo za lačnega volka?

S pomočjo otrok, lutk in glasbe bomo zato vsem znano zgodbo sestavili na novo, morda poiskali še kakšen drugačen konec, predvsem pa se bomo ob tem imenitno zabavali. Naša Rdeča kapica se začenja namreč na koncu. Ko sta Rdeča kapica in babica rešeni, volkov trebuh je zašit nazaj, Rdeča kapica pa se ponovno podaja na pot skozi gozd do babice.  Po tem, kar se je zgodilo z Rdečo kapico nazadnje, je strah pred volkom še večji. V gozd si ne upa nihče več - razen naše Rdeče kapice.

Pa je volk res tako strašen? In zakaj je volk pravzaprav vedno zloben lik, ki se ga vsi bojijo? Zakaj poje tako babico kot Rdečo kapico, zakaj mu v neki drugi pravljici dišijo trije prašički in zakaj se mu v spet drugi pravljici cedijo sline po kozličkih? Tega … ja, tega pa ne ve niti sam volk. Mislil je, da volk tak pač mora biti.