Režiser:
Damir Avdić

Igrata:
Grega Zorc in Damir Avdić

Avtor glasbe:
Damir Avdić

Oblikovalec svetlobe in vodja tehnike:
Janko Oven

Kostumograf:
Grega Zorc

Strokovna sodelavka:
Barbara Krajnc

Grafični oblikovalec:
Ajdin Bašić

Vodja produkcije in izvršna producentka:
Tina Dobnik

Odnosi z javnostmi:
Urška Comino

Produkcija:
Maska 

Koprodukcija:
Mini teater, Desiré, Central Station International/Regional Theatre Festival &  Pozorište "Kosztolányi Dezső"  (Subotica, RS)

Premiera v Mini teatru:
22. september 2016 ob 20.00

Prvi ponovitvi v Mini teatru:
24. in 25. september 2016 ob 20.00

Projekt sofinancirata:
Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana

Informacije, rezervacije in akreditacije:
info@maska.si

Dvatisoč šestnajsto. Svet gre h koncu. Bog se je umaknil. Nikogar več ni, ki bi režiral Fausta. Mefisto vstopi v bife …

Avdićev Mefisto ne poskuša rušiti stereotipov mitskega navdušenja nad dvema poloma, kakor jih tudi  ne poskuša vzpostavljati. Pravzaprav nič ne poskuša. Neposredno in brezkompromisno vstopa v zgodbo življenja človeškega in božanskega duha protagonistov. Damirja Avdića in Grege Zorca. Mefista in Boga. Pacienta in psihiatra. Režiserja in akterja.

Mefisto, ki je ugleden član  družbe, v kateri živi, kljub velikim delovnim obremenitvam še premore smisel za humor. Seveda je vsega kriv. Bolezni. Zarote. Manipulacije. Neumnosti. Absurda. Predaje. Revolucije. Anarhije. Kapitalizma. Predstave. Mene. Njega. … Vendar … ni več prepričan, da je najboljši v tem. In to ga zlomi.

Zato gre v bife, kjer prosi zidarja, da mu proda dušo. Želi se končno postaviti na svoje noge in zastaviti Bogu in človeku nekaj bistvenih vprašanj. Ker morata oba poznati odgovore. Ker je človek Bog in Bog človek. Iz ordinacije …

Kolikor se pretirano nagibate v eno ali drugo smer česar koli, kolikor mislite, da je treba sporočati bistvene stvari, in verjamete v možnost točnega prenosa informacije, kolikor verjamete v smiselnost odnosov človeške, božanske ali materialne narave, vas naprošamo, da si vse to, kar boste danes videli, ogledate zgolj kot zgodbo, fikcijo, ki se v nobenem primeru ne tiče vas osebno.

*Inšpektorat Republike Slovenije za kulturo in medije nas je obvestil o anonimni prijavi glede javne rabe slovenščine pri projektu Mefisto. V skladu z navodili inšpektorata smo bili primorani tekst posloveniti.