Prevajalka:
Viktorija Menkadžijeva

Scenograf in oblikovalec lutk:
Vasill Rokomanov

Poslikava lutk:
Silva Bačvarova

Glasba:
Vladimir Džambazov

V obnovljeni predstavi v sezoni 2013/14:

Režiser:
Robert Waltl

Igra: 
Tadej Pišek

Koprodukcija obnove: 
Mini teater
SSG Trst

Premiera obnovljene predstave v Mini teatru:
18. januar 2014

Predstava traja 40 minut.

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let.

Predstavo še posebej priporočamo za vrtce in nižjo stopnjo osnovne šole.

Originalna predstava iz leta 2001:

Režiser:
Slavčo Malenov

Igra:
Robert Waltl

Premiera:
17. september 2001

21. maj
Torek
09:00
Križevniška 1
Za vrtce in šole
22. maj
Sreda
09:00
Križevniška 1
Za vrtce in šole

Velika uspešnica Mini teatra iz leta 2001, ki je 5. februarja 2022 doživela že 1.000 ponovitev predstave. Igrali smo jo v Sloveniji, na Hrvaškem, Avstriji, Italiji, Belgiji in na Madžarskem.

Robert Waltl je odigral 450 predstav, Tadej Pišek pa že več kot  550.

O predstavi

Zgodba o princesi, ki ji v kalni mlaki izgubljeno zlato žogico vrne žabec, v zameno pa želi princesino ljubezen, temelji na vedno aktualni temi sklepanja kompromisov. Sporočilo pravljice, namenjeno malim princeskam, kaže na možnost gledanja dogodkov z različnih zornih kotov, saj lahko včasih tudi v stvareh, ki se nam sprva zdijo grde, s potrpežljivostjo odkrijemo lepoto.

Lutkovno predstavo smo pripravili skupaj s priznanimi bolgarskimi lutkovnimi umetniki: med njimi je režiser Slavčo Malenov, ki ga ljubljanska otroška publika pozna po predstavah Kalif Štrk, Lev brez repa, Majhnica in Mini cirkus. Malenov je diplomant lutkovne režije na Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost, ki je kasneje opravil še specializacijo na Internacionalnem lutkovnem inštitutu Charleville-Mezieres v Franciji. Sodeluje s številnimi lutkovnimi gledališči v Bolgariji in tujini, od leta 1993 pa med drugim predava na bolgarski Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost. Lutke je poslikala Silva Bačvarova, diplomantka scenografije na sofijski Državni likovni akademiji. Delala je v Plovdivskem državnem lutkovnem gledališču, danes pa dela kot scenografka v gledališču Atelie 313 in poučuje na Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost v Sofiji. Avtor scenografije je in likovne zasnove je Vasill Rokomanov, prav tako diplomant scenografije na sofijski Državni likovni akademiji. Bil je oblikovalec revije Society and Law, od leta 2002 pa dela kot scenograf Alelieja 313 ter poučuje scenografijo na Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost v Sofiji. kot scenograf sodeluje s številnimi gledališči in lutkovnimi gledališči.

Festivali in gostovanja

Hrvaška, Avstrija, Belgija, Italija, Madžarska

Nagrade

Nagrada Združenja dramskih umetnikov Slovenije Robertu Waltlu

Iz medijev