Tradicionalni sprevod dedka Mraza po Ljubljani s spremstvom okoli 100 nastopajočih!

26. do 30. december 2014 od 17.000 naprej

Nepozaben sprevod dedka Mraza, ki že leta navdušuje tako Ljubljančane kot številne obiskovalce prestolnice in turiste ter predstavlja enega osrednjih dogodkov prazničnega decembra slovenske prestolnice. Sprevod dedka Mraza na kočiji z lipicanci, v spremstvu pisane druščine živali in številnih pravljičnih bitij ter glasbenikov godbe pihalnega orkestra Vevče, se bo zadnje dni decembra vsak dan izpred Mini teatra na Križevniški ulici odpravil na pot po Ljubljani.

Po Bregu čez Čevljarski most do Mestnega trga bo pot nadaljeval po Stritarjevi ulici in čez Prešernov trg, kjer ga tradicionalno pričaka največja množica ljudi. Navdušene malčke, starše in njihove spremljevalce bo vsak dan obdaril z modrimi nasveti in sladkimi bonboni, po Wolfovi ulici do Kongresnega trga, kjer se bo pomudil tudi na odru, pa bo kočija dedka Mraza pot nato nadaljevala po Gosposki ulici nazaj proti Mini teatru.

Pestro dogajanje na Kongresnem trgu

Poleg tradicionalnega nepozabnega petdnevnega sprevoda dedka Mraza, ki že leta navdušuje tako Ljubljančane kot številne obiskovalce prestolnice in turiste, v petih dneh pa si ga ogleda kar 20.000 ljudi, bo Mini teater v zadnjih dneh letošnjega leta poskrbel tudi za pestro dogajanje na odru Kongresnega trga, kjer bodo lahko otroci z navdušenjem spremljali glasbene izseke izbranih predstav Mini teatra:

Petek (26.12.) okoli 18. ure: izsek iz Mini teatrove predstave Pogumna Molly

Sobota (27.12.) okoli 18. ure: Buhteljček, nastop japonskega plesalca Ryuza; štirinožna in štiriročna ulična figura, ki igra na frulico in pleše

Nedelja (28.12.) okoli 18. ure: izsek iz Mini teatrove predstave Sneguljčica

Ponedeljek (29.12.) okoli 18. ure: izsek iz Mini teatrove predstave Sapramiška 2 - Sapramišja sreča

Torek (30.12.) okoli 18. ure: izsek iz Mini teatrove predstave Sapramiška 2 - Sapramišja sreča

Ljubljanski Mini teater bo tudi konec leta 2014 v sodelovanju s Turizmom Ljubljana in Mestno občino Ljubljana organiziral pet novih uspešnih in odmevnih tradicionalnih sprevodov dedka Mraza po Ljubljani. Sprevodi dedka Mraza in pravljičnih bitij ob spremstvu glasbenikov godbe pihalnega orkestra Vevče z okoli 80-90 nastopajočimi se bodo vsak dan od 26. do 30. decembra ob 17. uri izpred Mini teatra na Križevniški odpravili na pot po Ljubljani. V spremstvu snežakov, medvedov, zajcev, mišk in drugih živali se bo dedek Mraz v okrašeni kočiji z vpreženimi lipicanci odpeljal skozi Ljubljano, navdušene malčke, starše in njihove spremljevalce pa bo vsak dan obdaril z modrimi nasveti in sladkimi bonboni. Po Bregu čez Čevljarski most do Mestnega trga bo dedek Mraz s spremstvom pot nadaljeval po Stritarjevi ulici in čez Prešernov trg ter Kongresni trg, kjer ga tradicionalno pričaka največja množica ljudi. Navdušene malčke, starše in njihove spremljevalce pa je obdaril z modrimi nasveti in s skoraj 300 kilogrami sladkih bonbonov, ki smo jih pridobili s podporo Žita. Po Kongresnem trgu, kjer se bomo tudi ustavili, pa bo kočija dedka Mraza pot nato nadaljevala po Gosposki ulici nazaj proti Mini teatru in Križevniški ulici.

Tudi letošnji sprevod bo v znamenju bele snežne barve in luči, v sprevod pa bomo vključili tudi miške, ki pečejo kruh peku Mišmašu, jelene in kočevske medvede. V sprevodu bodo tudi sodelovali praporščaki, snežinke in snežaki, ter 30 članski orkester fanfaristov, godbenikov in tolkalistov, zvezdice in snežaki. Poleg orkestra bo tako vsak dan sodelovalo več kot 60 nastopajočih, celotno spremstvo pa bo tako tvorilo skoraj 100 nastopajočih!

Lokacija: izpred Mini teatra na Križevniški ulici, po Bregu čez Čevljarski most do Mestnega trga, po Stritarjevi do Prešernovega trga, po Wolfovi do Kongresnega trga ter po Gosposki ulici nazaj do Mini teatra na Križevniški ulici

Izbrane predstave Mini teatra z obiskom dedka Mraza

Kučmo si dedek Mraz decembra pogosto nadene tudi v Mini teatru, ko otroke obišče in razveseli po izbranih predstavah – na nekaterih jih le pozdravi, na nekaterih pa obdari tudi z darilcem. Ob vseh igračah in sladkarijah, ki so jih deležni z vseh strani, so tudi otroci nad darilom v obliki lutkovne ali igrane otroške predstave več kot navdušeni, o čarobnosti lutk in gledališča ter srečanju z dobrim možem pa z iskricami v očeh pa pripovedujejo še dolgo po tem. Preverite spored predstav!

Dedek Mraz za zaključene skupine

Predstave in obisk dedka Mraza Mini teater že leta organizira tudi za zaključene skupine (podjetja, šole, vrtci …), ko skupaj z dedkom Mrazom izberemo primerno predstavo in se dogovorimo glede darilc. Za več informacij nam pišite na info@mini-teater.si ali nas pokličite na 041 314 414!